Möt medlemmar i Skandinaviska Klubben

På denna sida presenterar vi medlemmar i Skandinaviska Klubben som berättar om sina erfarenheter och intryck av klubben, vad som är bra och vad som kan bli bättre. Vill du berätta om varför du är medlem i klubben och berätta vad du har för erfarenhet av detta? Skriv då till oss på nord@skandinaviskaklubben.com eller till expeditionen i Las Palmas under fliken "Kontakt".


Erla

Erla Björk Jonsdottir är född och uppväxt på Island men bodde i många år i Norge. Hon bodde och arbeade också i andra länder innan hon bestämde sig för att bosätta sig permanent här på Gran Canaria. Valet föll på Las Palmas. När hon kom hit 2016 fick hon höra talas om Skandinaviska Klubben genom den norska Sjömanskyrkan. Som fast boende uppskattar hon att kunna få praktisk information om hur man uträttar olika ärenden här. Erla besöker gärna klubbens bibliotek och går ofta på föredrag. Hon deltar också i stadsvandringar och utflykter. 

Till nästa säsong önskar hon sig utflykter till landsbygden med provsmakning av kanariska ekologiska produkter som tex oliver, olivolja, ost mm. Givetvis kommer klubben att ordna med detta.


Dan och Aroma

Dan Nyström och Aroma Svengert bor i Playa del Inglés men tar gärna en sväng till Las Palmas ibland. De har varit medlemmar i en säsong men känner sig redan inne i gemenskapen och kommer att hjälpa till som frivilliga nästa säsong,  Aroma i klubbens Café i San Agustin och Dan vid bergsvandringar i San Agustin.  


De fick höra talas om Skandinaviska Klubben på en middag med Ladys Night i San Agustin. Aroma och Dan ser fram emot att delta i många av klubbens aktiviteter som tex utflykter, resor, föredrag mm. De sätter också värde på den information som finns på klubbens hemsida för alla som vistas här på ön längre perioder.