Musik

La Fabrica   C/ Matagalpa, 1 La Isleta   Jazz och Rock  

El Malecon de La Habana  C/Los Martínez de Escobar, 16   Latinamerikansk musik  

Imaginario Drinks &Music  C/Secretario Artiles, 35   Rockmusik med bra musiker

Motown  C/Dr.Grau Bassas, 36    Mest på lördagar

Mandy C/Sagasta, 64

Sunset Bar  C/sagasta 64     Fredagar  

Bella Lucia   Las Canteras 84  Fredagar

Trattoria Calabre  C/General Vives 30  På måndagar

Sacristia  C/Italia 28  Fredag och Lördag

Relax Beach Club,  San Agustin

Cueva Juansito La Atalaya Santa Brigida  


Muséer 

Casa de Colón:  I huset som är döpt efter Kristoffer Kolumbus finner man mycket information om hans resor till den nya världen och vad Kanarieöarna har betytt för resorna. Ett par färgstarka papegojor håller sällskap på de vackra innegårdarna och det finns uppbyggda modeller av hela ön och vissa stadsdelar. Dessutom kan man gå in i en kopia av en typisk kajuta från den perioden. Trevligt att besöka med barn.  C/Colón, 1 i stadsdelen Vegueta i Las Palmas de G.C

Museo Canario: Här finns viktiga arkeologiska samlingar från Gran Canaria. Bla finns det balsamerade kroppar, nyttoföremål och en stor samling av stämplar, sk.a Pintaderas. Man kan se hur de första innevånarna bodde och hur de livnärde sig. En trevlig liten museishop finns också.  C/Doctor Verneau, 2 i stadsdelen Vegueta i Las Palmas de G.C.

Casa Museo Benito Pérez Galdós. I huset föddes författaren som är Kanarieöarnas mest kända författare. Han var kandidat vid flera tillfällen till Nobelpriset i litteratur under tiden för första världskriget. Se och upplev hur ett hem för en medelklassfamilj kunde se ut på 1800-talet. Se separat artikel här på hemsidan om författaren. C/Cano, 6 i stadsdelen Triana i Las Palmas de G.C.

Casa de Leon y Castillo i Telde. Brodern Juan var chefsingenjör på Gran Canaria och ritade flera av de fyrar som finns här plus många vägar och broar. Brodern Fernando var politiker, spansk minister och ambassadör. Tillsammans medverkande de till att Las Palmas fick en ny hamn; Puerto de La Luz, 1883. Deras barndomshem är numera ett vackert litet museum. C/Leon y Castillo, 43 i stadsdelen San Juan i Telde.  

Vinmuseet i Santa Brígida: Kanarieöarna har en intressant vinhistoria och i det vackra huset med trädgård runt om får man veta mer om detta. C/Calvo Sotelo, 26 Santa Brígida

Museo de La Zafra i Vecindario: Skördemuseet, i det här moderna museet kan man se och lära sig mycket om en odling som har haft stor betydelse för den sydöstra delen av Gran Canaria. Det handlar om att odla tomater och allt som hade med tomatodling att göra under många årtionden. C/De la Isla de La Graciosa, 33 i Vecindario.  

Utställningshallen CAAM, Centro Atlántico de Arte Moderno har tillfälliga utställningar av konst i ett gammalt palats med modern inredning.  Det finns en trevlig museishop intill. C/Los Balcones, 11 i stadsdelen Vegueta i Las Palmas de G.C.

Katedralen Santa Ana har också ett museum. Kyrklig konst med flera märkliga tavlor och skulpturer. En vacker innegård och inträde till katedralen ingår. C/Espíritu Santo, 20 i stadsdelen Vegueta i Las Palmas de G.C.

Risco Caido i Artenara, en modern anläggning där man kan se en kopia av Grottan Risco Caido som ligger i Barranco Hondo.  Där man kan se hur ljusstrålarna kommer in och lyser upp målningarna som urinnevånarna gjorde på grottans väggar. Unesco beslutade 2019 att ta med grottkomplexet Risco Caido i Barranco Hondo, och de heliga bergen runt detta, Montañas Sagradas, på Världsarvslistan för speciella landskap. C/Camino de la Cilla s/n Artenara  

Botaniska trädgårdar 

Jardin Canario: Jardin Botánico Viera y Clavijo är en botanisk trädgård belägen på Carretera del Centro, kilometro 7. Tafira. I trädgården som den svenske botanikern Erik Sventenius anlade redan på 1950-talet kan man se kanariska växter från olika växtzoner. Numera finns det också nya områden med växter från olika världsdelar. I parken finns ingen servering men man kan ha med sig matsäck att inta där.  

El Jardin de La Marquesa:  Markisinnans trädgård strax utanför staden Arucas, i Las Hoyas. Det som tidigare var Markisens privata trädgård och odlingsmark är numera en park där man kan se flera hundra olika växter från hela världen.    

El Huerto de Las Flores Agaete C/Huertas, 12 i Agaete var tidigare en privat trädgård men är numera kommunal park med annorlunda exotiska växter.