Levande Musik 

La Fabrica   C/ Matagalpa, 1 La Isleta   Jazz och Rock  

El Malecon de La Habana   - Latinamerikansk musik  C/Los Martínez de Escobar,16  

Imaginario Drinks &Music   Rockmusik med bra musiker   C/Secretario Artiles, 35

Motown C/Dr.Grau Bassas, 36 Mest på lördagar

Mandy C/Sagasta, 64   Sunset Bar   C/sagasta 64     Fredagar

 

Bella Lucia   Las Canteras 84  På fredagar

Trattoria Calabre General Vives 30  På måndagar

Sacristia fredag o lördag C/Italia 28  

Relax Beach Club,   San Agustin

Cueva Juansito La Atalaya Santa Brigida  

                                                Muséer 

 Casa de Colón  I huset som är döpt efter Kristoffer Kolumbus finner man mycket information om hans resor till den nya världen och vad Kanarieöarna har betytt för resorna. Ett par färgstarka papegojor håller sällskap på de vackra innegårdarna och det finns uppbyggda modeller av hela ön och vissa stadsdelar. Dessutom kan man gå in i en kopia av en typisk kajuta från den perioden. Trevligt att besöka med barn.  C/Colón, 1 i stadsdelen Vegueta i Las Palmas de G.C


Museo Canario -Här finns viktiga arkeologiska samlingar från Gran Canaria. Bla finns det balsamerade kroppar, nyttoföremål och en stor samling av stämplar, sk.a Pintaderas. Man kan se hur de första innevånarna bodde och hur de livnärde. En trevlig liten museishop finns också.  C/Doctor Verneau, 2 i stadsdelen Vegueta i Las Palmas de G.C.

 

Casa Museo Benito Pérez Galdós. I huset föddes författaren som är Kanarieöarnas mest kända författare. Han var kandidat vid flera tillfällen till Nobelpriset i litteratur under tiden för första världskriget. Se och upplev hur ett hem för en medelklassfamilj kunde se ut på 1800-talet. Se separat artikel här på hemsidan om författaren. C/Cano, 6 i stadsdelen Triana i Las Palmas de G.C.

 

Casa de Leon y Castillo i Telde Brodern Juan var chefsingenjör på Gran Canaria och ritade flera av de fyrer som finns här plus många vägar, broar. Brodern Fernando var politiker, spansk minister och ambassadör. Tillsammans medverkande de till att Las Palmas fick en ny hamn,; Puerto de La Luz 1883. Deras barndomshem är numera ett vackert litet museum. C/Leon y Castillo, 43 i stadsdelen San Juan i Telde.  

 

Vinmuseet i Santa Brígida  - Kanarieöarna har en intressant vinhistoria och i det vackra huset med trädgård runt om får man uppleva mer om detta.C/Calvo Sotelo, 26 Santa Brígida

 

Museo de La Zafra i Vecindario- Skördemuseet, i det här moderna museet kan man se och lära sig mycket om en odling som har haft stor betydelse för den sydöstra delen av Gran Canaria. Det handlar om att odla tomater och allt som hade med tomatodling att göra under många årtionden. C/De la Isla de La Graciosa, 33 i Vecindario.  

 

Utställningshallen CAAM, Centro Atlántico de Arte Moderno har tillfälliga utställningar av konst i ett gammalt palats med modern inredning.  Det finns en trevlig museishop intill. C/Los Balcones, 11 i stadsdelen Vegueta i Las Palmas de G.C.


Katedralen Santa Ana har också ett museum. Kyrklig konst med flera märkliga tavlor och skulpturer. En vacker innegård och inträde till katedralen ingår. C/Espíritu Santo, 20 i stadsdelen Vegueta i Las Palmas de G.C.

 

Risco Caido i Artenara, en modern anläggning där man kan se en kopia av Grottan Risco Caido som ligger i Barranco Hondo.  Där man kan se hur ljusstrålarna kommer in och lyser upp målningarna som urinnevånarna gjorde på grottans väggar. Unesco beslutade 2019 att ta med grottkomplexet Risco Caido i Barranco Hondo, och de heliga bergen runt detta, Montañas Sagradas, på Världsarvslistan för speciella landskap. C/Camino de la Cilla s/n Artenara

 

 

 

                                    Botaniska trädgårdar 

 

Jardin Canario- Jardin Botánico Viera y Clavijo Botanisk trädgård Carretera del Centro kilometro 7. Tafira. Trädgården som den svenske botanikern Erik Sventenius anlade redan på 1950-talet där man kan se kanariska växter från olika växtszoner. Numera finns det också nya områden med växter från olika världsdelar. I parken finns ingen servering men man kan ha med sig matsäck att inta där.  

 

El Jardin de La Marquesa  Markisinnans trädgård strax utanför staden Arucas, i Las Hoyas. Det som tidigare var Markesens privata trädgård och odlingsmark är numera en park där man kan se flera hundra olika växter från hela världen.  

 

El Huerto de Las Flores Agaete C/Huertas, 12 i Agaete Tidigare en privat trädgård men numera kommunal park med annorlunda exotiska växter.